Mam prawdopodobnie do wymiany przegub wewn. w mojej Octavce.
No niby prosta sprawa, ale gdzie się nie pytam to mi mówią że przeguby nie występują
same tylko całe kompletne półosie, oczywiście w pięknej okazyjnej cenie
Czy można dostać do mojego modelu sam przegub czy trzeba kupić całą półoś?
Może można podpasować coś od innego auta z VAGa?
Poradźcie, może wiecie co gdzie i za ile kupić w takim przypadku.
dokladnie jak napisal marekzu szukaj do golfa IV, ja u siebie wymienialem na Lobro z tym ze sa dwa rodzaje i najlepiej wpierw wymontowac i wziac dla porownania przegub.
podłacze sie pod temat mam luzy na przegubie wewnetrznym od strony skrzyni prawa strona dodam ze mam octavie z 1998 r 1.8 t combi slx 110 kw 5S silnik AGU zamówiłem przegób u sprzedawcy który zapewniał ze jest to odpowiednia czesc po czym kiedy pojechałem do znajomego zeby wziąć sie za to okazało sie ze to nie ten przegób przysłał mi jakis inny a wedlug obserwacji doszlismy iz potrzebny był by przegub trojrolkowy i tu sie pojawia problem bo ani w etce ani w etosie mie moge namiezyc numeru tej częsci
[ Dodano: Nie 20 Maj, 12 22:03 ]
wrzuciłbym zdjecia z pod mojego auta jak wyglada przegub ale nie moge sie ogarnąc jak to zrobic
[ Dodano: Nie 20 Maj, 12 22:06 ]
[ Dodano: Nie 20 Maj, 12 22:08 ]
chyba sie uda
[ Dodano: Nie 20 Maj, 12 22:09 ]
nie mam pojecia jak cos moge wysłać na priv z góry dzieki za pomoc
clubowicze no rece opadaja pisze do faceta ze przysłał nie ten przegub podaje mu numer czesci a on dalej twierdzi ze przysłał mi dobry załaczam zdjecia spod auta i przysłanego przegubu poprawcie mnie jesli sie myle i nie mam racji twierdząc ze koleś prubuje zrobic ze mnie wała bo szkoda słow
pozdrawiam
dodam ze kod silnika to AGU octawka kombi 1998 r 1.8t 150 km
widać że chyba to nie ten najlepiej weź auto na kanał wykręć przegub znajdziesz numer vag i z nim idź do sklepu i po kłopocie a gostkowi odeślij fotkę i towar
jeśli numer będziesz miał numer vag to nie ma możliwości aby coś nie grało
Witam.
Przyłącze się do tematu jaki dobrze kupić przegub wew od strony kierowcy od tarczy. zaczoł mi ciec z niego smar czyli jego koniec już nastał. Posiadam Octavię II z 2005rsilnik 2l TDI 140km kod silnika BKD
Skoro tylko cieknie smar a nic nie stuka to może samą osłone (tą gume na przegubie) wymienić ? Od strony tarczy jest przegub zewnętrzny a od strony skrzyni wewnętrzny rozumiem że chodzi o ten zewnętrzny ?
no tozewnetrzny. Przy tarczy. Tylko nie wiem w jakim stanie już tam wszystko jest a zeby osłonęwymienić to też trzeba podemontować i pytanie cyz już nie wymienić dalej
Robota jest taka sama, ale jeśli nie masz objawów uszkodzonego przegubu, to nie ma sensu go wymieniać. Wymienisz osłonę (kilkakrotnie tańsza) i będziesz śmigać
Komentarz